Savez Alpe-Jadran objavio prvi ovogodišnji javni poziv za sufinanciranje projekata

Savez Alpe-Jadran objavio prvi ovogodišnji javni poziv za sufinanciranje projekata

Savez Alpe-Jadran objavio je prvi ovogodišnji Javni poziv za sufinanciranje projekata vlastitim sredstvima koji će biti otvoren do 15. svibnja 2023. godine.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su organizacije civilnog društva, tijela javne vlasti, ustanove, poduzeća i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. 

Na javni poziv mogu se javiti prijavitelji koji provode međunarodni projekt u koji su uključene minimalno tri organizacije/ustanove iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja regija članica Saveza koje obuhvaćaju hrvatske županije: Istarsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Zagrebačku županiju; austrijske pokrajine – Korušku, Štajersku i Gradišće; županiju Vas iz Mađarske te Republiku Sloveniju koju u Savezu predstavlja Skupnost občin Slovenije. 

Projektne prijave ostvaruju dodatne bodove pri evaluaciji ukoliko su u pojedini projekt uključeni i partneri s područja država Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Kosovo), mađarske županije Györ-Moson-Sopron, Somogy, Zala i Baranjska županije te talijanske regije Veneto i Friuli-Venezia Giulia.

Više informacija i potrebnu dokumentaciju možete pronaći putem slijedećih poveznica:
- na web stranicama Istarske županije;
- na web stranicama Saveza Alpe-Jadran