Natječaji za energetsku obnovu višestambenih i javnih zgrada

Natječaji za energetsku obnovu višestambenih i javnih zgrada

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja 12. listopada 2016. najavilo da idućeg tjedna počinje realizacija programa za energetsku obnovu višestambenih zgrada i zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. 

Radi se o podupiranju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u javnoj infrastrukturi, uključujući javne i stambene zgrade, a na raspolaganju je ukupno 311 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Od tog iznosa 211 milijuna eura namijenjeno je energetskoj obnovi zgrada javnog sektora, dok se preostalih 100 milijuna eura odnosi na energetsku obnovu stambenih zgrada. 

Poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada biti će objavljen 17. listopada 2016. godine, a objavljivanje poziva  za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu zgrada koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja očekuje se početkom studenog 2016. godine.

Radovi koji se financiraju su: obnova ovojnice zgrade, zamjena sustava grijanja, zamjena unutarnje rasvjete i uvođenje obnovljivih izvora energije.

Uvjet koji zgrada mora ispuniti kako bi se prijavila je 50% ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini.

Više informacija moguće je pronaći na ovoj adresi:

http://www.mgipu.hr/doc/EnergetskaUcinkovitost/Projekt_4c2.2/Dodantne-info-projekt-4c2.2.pdf