Poziv na radionicu projekta SUPPORT

Poziv na radionicu projekta SUPPORT

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija Vas poziva da sudjelujete na Radionici projekta SUPPORT, kojemu je glavni cilj da poboljšanjem koordinacije instrumenata energetske politike i promoviranjem učinkovitijeg korištenja mogućnosti financiranja pomaže jedinicama lokalne samouprave u implementaciji održivih modela upravljanja energijom. Radionica je prvenstveno namijenjena zaposlenicima JLS-a.

Radionica će se održati u Rovinju, u utorak, 13. lipnja 2017. godine u Hotelu Lone, A. Smareglia bb, Rovinj. Registracija sudionika će započeti u 10:30.

Na radionici će osim IRENA-e i CEI-a Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, koji sudjeluju kao partneri na projektu SUPPORT, gostovati predstavnici APN-a Agencije za promet nekretninama, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Gostujući prezentatori će predstaviti provedbe mjera EE i moguće natječaje u djelokrugu njihovih ministarstva/agencija. U prilogu Vam dostavljamo skicu Programa, te napominjemo da su moguće manje izmjene.

Jedna od svrha ove radionice je uspostava još bolje suradnje između IRENA-e i istarskih JLS-ova. Želimo potaknutu otvorenu diskusiju vezanu uz energetskoj učinkovitost u Istarskoj županiji, izradu akcijskih planova energetske učinkovitosti na lokalnoj/regionalnoj razini, identifikacija prepreka koje nastaju pri korištenju ERDF sredstava te povećanje informacija o mogućnostima i procedurama korištenja ERDF sredstava, jačanje kapaciteta javnih vlasti usmjerenih na korištenje ERDF sredstava, olakšati koordinaciju više manjih lokalnih uprava s ciljem privlačenja privatnih investitora i izradi zajedničkih energetskih planova, te prijedlozima vezani uz reviziju OP Konkurentnost i kohezija - prioritet 4c (što je jedan od pod-ciljeva projekta), itd. Voljeli bismo ćuti više o problemima i preprekama vezenim uz mjere EE sa kojima se suočavaju istarski JLS-ovi, te zbog toga na radionicu posebno pozivamo osobe koje su dobro upućene u navedenu tematiku. Naime, u narednom periodu imamo mogućnost organizacije daljnjih radionica preko EU projekta koje bismo željeli prilagodi Vašim stvarnim potrebama. Sve Vaše primjedbe na radionici će biti više nego dobrodošle.

Molimo da dolazak na radionicu kao i broj osoba (naziv institucije, ime i prezime sudionika, e-mail adresa) koji će sudjelovati u ime Vaše organizacije potvrdite na sljedeću e-mail adresu:

irena@irena-istra.hr

Potvrde o sudjelovanju se zaprimaju do 8. lipnja 2017.g.

Program radionice