HGK - Dani energetske učinkovitosti

HGK - Dani energetske učinkovitosti

Pariški sporazum u skladu je s ciljevima EU u pogledu okoliša, odnosno očuvanjem, zaštitom i poboljšanjem kvalitete okoliša, zaštitom ljudskog zdravlja,te promicanjem mjera na međunarodnoj razini za rješavanje regionalnih, odnosno svjetskih problema okoliša, a osobito borbom protiv klimatskih promjena. EU Parlament je u listopadu 2016. dao suglasnost o sklapanju prvog globalno obvezujućeg Sporazuma o klimi, a 04.11.2016. je Pariški sporazum o klimi stupio na snagu.

Obvezujući cilj domaćeg smanjenja emisija stakleničkih plinova u cjelokupnom gospodarstvu za najmanje 40 % do 2030. u odnosu na 1990. prihvaćen je bez primjedbi. Također je utvrđeno sa 20% na 27% povećanje EnU i na 27% korištenja OIE do 2030.godine. Manifestacija je pokazala da Istarsko gospodarstvo ima ponudu proizvoda, materijala i usluga koje zadovoljavaju visoke kriterije energetske učinkovitosti temeljene na EU i svjetskim standardima.

U organizaciji HGK-Županijska komora Pula, Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Istarske regionalne energetske agencije (IRENA) organiziran je , 12. Listopada 2017., Okrugli stol pod nazivom "ENERGETSKA UČINKOVITOST - INVESTICIJAMA DO UŠTEDE".

Cilj okruglog stola je bio prikazati iskustva i mogućnosti uštede kroz projekte energetske učinkovitosti te na koji način doći do što bržeg povrata investicije. Nakon uvodnih govora organizatora svoja iskustva, planove i mogućnosti uštede, odnosno kako do sufinanciranja predstavili su:

• FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

• RUDAN d.o.o.

• LABIN STAN d.o.o.

• ITV-MUREXIN d.o.o.

• ROCKWOOL ADRIATIC d. o. o.

• HOLCIM (HRVATSKA) d.o.o.

• CENTAR ZA ULAGANJA EURO KONZALTING d.o.o.

Galerija fotografija