GREEN TALKS program u Pazinu

GREEN TALKS program u Pazinu

U sklopu provedbe edukativnih aktivnosti u području zelene gradnje, Hrvatski savjet za zelenu gradnju, čiji je član i Grad Pazin, organizira mini simpozij "Green talks" namijenjen prvenstveno arhitektima i inženjerima građevine, ali i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Program će se održati 16. studenog 2017. u vijećnici Grada Pazina s početkom u 13 sati, a sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu ovdje - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLVdMCO3Kg_M2uo6qGk-a5V-kAHKt2Lxuo_wOmxeRHHi9n-Q/viewform .

Glavna tema mini simpozija je OBNOVIMO HRVATSKU "Bolje zgrade za ljude". Osim promocije globalne kampanje Svjetskog savjeta za zelenu gradnju - Advancing Net Zero, ovaj Green talks će obuhvatiti i zakonsku regulativu vezanu za zgrade gotovo nulte energije i implementaciju na tržište te će veliki dio programa biti posvećen i novoj studiji koja dokazuje zapanjujuću korelaciju između loših uvjeta stanovanja i lošeg zdravlja ljudi. Bit će prezentirano kako preventivno nastupiti izbjegavanju daljnjeg procesa nastajanja loših zgrada te kako potaknuti ulaganja u cjelovitu energetsku obnovu i "ozelenjavanje" prostora, te svakako i kvalitetnu zaštitu od požara.