Održan drugi sastanak projekta FIRECE od 6.-7.3.2018.

Održan drugi sastanak projekta FIRECE od 6.-7.3.2018.

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjelovala je na drugom radnom sastanku projekta FIRECE - Inovativni financijski instrumenti za prelazak srednjoeuropske industrije na niskougljične izvore energije (engl. Innovative Financial Instruments for Industry Low Carbon Energy Transition in Central Europe). Sastanak je održan u Bologni (Italija) od 6.-7.3.2018. u organizaciji regije Emilia Romagna, koja uz to što je bila domaćin ujedno je bila i zaslužna za vođenje prvog dijela projekta.

Na sastanku su sudjelovali svi partneri iz ukupno sedam zemalja (Austrija (1), Češka (1), Hrvatska (1), Italija (2), Mađarska (1), Njemačka (2), Poljska (2)). Na sastanku su prezentirani rezultati dosadašnjeg rada postignuti u prvom financijskom periodu projekta (od srpnja do prosinca 2018.). Osim što su identificirana dobra iskustava i prakse, ukazane su specifičnosti svake zemlje te mogućnosti za poboljšanje koordinacije i komunikacije među projektnim partnerima. Drugi dio sastanka bio je posvećen planiranju aktivnosti u drugom financijskom periodu (od siječnja do lipnja 2018.).

Sastanak je završen kratkim pregledom sastanaka koji će se održati u sljedećem periodu. Sljedeći sastanak na kojem će sudjelovati i IRENA predviđen je u lipnju, a održati će se u Eisenstadtu u Austriji u organizaciji projektnog partneraTechologie offensive Burgenland GmBH.