Održana konferencija MADE in MED programa Interreg Mediterranean

Dana 18. i 19. travnja 2018. g. IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjelovala je na konferenciji MADE in MED u sklopu programa Interreg Mediterranean u Rimu, u dvorani Auditorium del Massimo na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o temama poput: zelene i plave ekonomije, izazova klimatskih promjena i njihovim utjecajima na stanovništvo i ekonomiju kroz raspravu s različitim sudionicima suradnje, od projektnih partnera do stručnjaka i europskih predstavnika. Bilo je riječi i o temama kao što su gospodarenje otpadom i kako utjecati na porast zaposlenosti u tom sektoru, o projektu PANORAMED koji ima za cilj definirati i implementirati zajedničke politike i strateške projekte na euro-mediteranskom području, posebice usredotočujući se na relevantne teme za područje kao što su pomorski nadzor i obalni i pomorski turizam itd.

Kroz program Interreg MED 2014-2020 države partneri iz 13 zemalja rade zajedno u transnacionalnom programu Europske suradnje za Mediteran. Transnacionalni poslovi omogućuju im da se suočavaju s izazovima koji su izvan nacionalnih granica, poput porasta niske razine ugljika, zaštite prirodnih i kulturnih resursa te jačanja inovacija.

Glavni cilj Programa Interreg MED je promicanje održivog rasta na području Mediterana poticanjem inovativnih koncepata, praksama, razumnog korištenja resursa i podržavanjem društvene integracije putem integriranog i teritorijalnog pristupa suradnji.

Galerija fotografija