Održani 3. istarski energetski dani u Pazinu

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija je, kao jedan od partnera sudjelovala na 3. istarskim energetskim danima održanima u Pazinu od 24. do 26. svibnja 2018. g. u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani.

Uvodni govor je između ostalih, održao i gdin. Valter Poropat, direktor IRENA-e dok su prvoga dana prezentaciju održali i stručni suradnici IRENA-e Dino Glavičić i Bepo Schira koji su predstavili projekte koje IRENA trenutno provodi.

Predstavljeni projekti: ENERJ - zajedničkim akcijama za energetsku učinkovitost, SUPPORT - potpora lokalnim vlastima u strategiji niske razine emisije ugljika, MAESTRALE - Promoviranje mediteranskog inovacijskog kapaciteta za razvoj pametnog i održivog rasta te povećati prekogranične aktivnosti inovativnih klastera i mreža ključnih sektora područja MED; FIRECE - Inovativni financijski instrumenti za prelazak srednjoeuropske industrije a niskougljične izvore energije te projekt IDEAL - Podrška odlučivanju za planove prilagodbe.

IRENA je time dodatno upoznala javnost i podigla svijest publike s navedenim projektima kao i važnošću istih u provedbi mjera energetske učinkovitosti jer se korištenjem novih inovativnih tehnologija, materijala i financijskih instrumenata može postići još veća ušteda energije a samim time i veća zaštita okoliša i zdravlja ljudi.

Galerija fotografija