Energetska obnova obiteljskih kuća

Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća raspisati će i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitostPoziv bi trebao biti objavljen u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama. 
U pozivu će detaljno biti navedeni svi uvjeti i dokumentacija za prijavu.

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća osigurano je 142 milijuna kunaOd ukupnog iznosa predviđenog za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, 20% ukupnih sredstava, odnosno 28,4 milijuna kuna, namijenjeno je za financiranje energetske obnove obiteljskih kuća građana koji su u opasnosti od energetskog siromaštva. Ovoj kategoriji građana država će financirati predviđene mjere energetske obnove sa 100% potrebnog iznosa za obnovu obiteljskih kuća.

S ostalih 80% od ukupno predviđenih sredstava za sufinanciranje tj. 113,6 milijuna kuna, sufinancirat će se energetska obnova svim ostalim građanima vlasnicima obiteljskih kuća, i to sa stopom od 60% sufinanciranja, dok će ostatak iznosa građani osigurati iz vlastitih izvora.

Više informacija možete pronaći na stranicama