Održan online sastanak projekata Joint_SECAP i HAPPEN

Održan online sastanak projekata Joint_SECAP i HAPPEN

U petak 24.07.2020. održan je online sastanak koji je vodila IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija i na kojem se prezentirala trenutna situacija na projektima HAPPEN (Obzor 2020) i Joint_SECAP (Interreg Italija-Hrvatska). Na online sastanku koji je održan u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu sudjelovali su predstavnici gradova Buje, Labin, Novigrad, Pula, općine Brtonigla, Istarske županije, predstavnici HBOR-a, Erste banke i Zagrebačke Banke te predstavnici IRENA-e.

U sklopu projekta HAPPEN prezentirano je trenutno stanje pilot područja u Buzetu i Raši, prezentirana je nova platforma projekta i njene funkcionalnosti, te se raspravljalo o mogućim poboljšanjima platforme te potencijalu i mogućnostima poslovnog modela projekta koji bi trebao zaživiti nakon formalnog završetka projekta.

U sklopu projekta Joint_SECAP predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta izvedeni iz Analize ranjivosti i rizika na klimatske promjene za grad Buje, grad Novigrad i općinu Brtonigla, te trenutna situacija sa izradom projektnog izvještaja za koji je zadužena IRENA i koji će sumirati rezultate Analize za sve projektne partnere. Raspravljalo se i o daljnjem tijeku projekta, prilagođavanju na trenutne restrikcije i daljnjem radu na projektnim aktivnostima.

Galerija fotografija