Održana radionica projekta CAPonLITTER na temu „Primjena dobrih praksi i mjera za sprečavanje stvaranja plastičnog otpada“

Održana radionica projekta CAPonLITTER na temu „Primjena dobrih praksi i mjera za sprečavanje stvaranja plastičnog otpada“

Radionica je organizirana u okviru provedbe INTERREG EUROPE projekta CAPonLITTER kojemu je glavni cilj promovirati primjenu dobri praksi koje mogu pomoći u sprječavanju stvaranja plastičnog otpada kao rezultata obalnih turističkih i rekreativnih aktivnosti. IRENA – Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjeluje u projektu kao projektni partner.

IRENA je stoga organizirala radionicu na temu „Primjena dobrih praksi i mjera za sprečavanje stvaranja plastičnog otpada“ koja se održala u Labinu 22. ožujka u prostorijama Gradske knjižnice. Cilj radionice bio je upoznati dionike s područja Grada Labina s projektom CAPonLITTER te ih aktivno uključiti u samo implementaciju projektnih aktivnosti, prvenstveno u izradu Akcijskog plana koji će imati za cilj potaknuti provedu mjera za smanjenje stvaranja i boljeg gospodarenja plastičnim otpadom na području Labinštine.
Na samom početku radionice gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić pozdravio je prisutne te naglasio zadovoljstvo da će se Grad Labin uključiti u provedbu aktivnosti projekta CAPonLITTER koji će predstavljati nastavak provedbe zelenih politika Grada Labina, posebice inicijative Za Labin bez plastike.
Direktor IRENA-e Valter Poropat u samom uvodu je istaknuo glavne značajke projekta CAPonLITTER i aktivnosti koje se planiraju odraditi kao i glavne ciljeve projekta te je zatim Dalibor Jovanović iz IRENA-e održao prezentaciju na temu „Primjena primjera dobre prakse u okviru INTERREG EUROPE programa i izrada CAPonLITTER Akcijskog plana“. 
Radionica „Primjena dobrih praksi i mjera za sprečavanje stvaranja plastičnog otpada“ završena je otvorenom raspravom, gdje su prisutni sudionici iznijeli glavne izazove s kojima se susreću u procesu gospodarenja i smanjenja stvaranja plastičnog otpada te je prokomentirana i preliminarna verzija Akcijskog plana s predloženim mjerama za područje Labinštine.