Održana radionica i studijski posjet projekta SEADRION PLUS

Održana radionica i studijski posjet projekta SEADRION PLUS

IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizirala je u utorak 29.3. u Poreču radionicu i studijski posjet u sklopu projekta SEADRION PLUS – Poticanje razvoja tehnologija grijanja i hlađenja pomoću dizalica topline koje koriste morsku vodu.  Radionica je održana u hotelu Parentium, a prisustvovalo joj je pedesetak sudionika – stručnjaka, profesora i učenika.

Cilj radionice bio je predstavljanje primjera dobre prakse i projekta SEADRION PLUS koji predstavlja nastavak projekta SEADRION u sklopu kojega je Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu kao vodeća organizacija, zajedno s partnerima iz Italije, Grčke, Slovenije, Albanije i Hrvatske, organizirala postavljanje triju dizalica topline koje koriste morsku vodu. Poreč je kao domaćin odabran ciljano, s obzirom da je primjer dobre prakse, konkretnih projekata, usmjerenih na energetsku obnovu zgrada kulturne baštine, posebice onih na zgradi gradske palače i dječjeg vrtića Radost II za koje je IRENA-a u suradnji s Gradom Porečom putem europskih projekata ENERJ i COASTENERGY izradila projektno tehničku dokumentaciju za energetsku obnovu i sustave grijanja i hlađenja putem korištenja dizalica topline koje koriste morsku vodu.

U sklopu radionice organizarana je i studijska posjeta strojarnici hotela Parentium za učenike Srednje škole Buzet čime se nastavio radionički ciklus u sklopu kojega su u 2022. za učenike Srednje škole Buzet organizirane radionice korištenja OIE i terenska praktična nastava  na energetskoj obnovi Doma zdravlja Motovun.

Galerija fotografija