Predavanje u Puli: Saznajte kako postati instalater solarnih elektrana

Predavanje u Puli: Saznajte kako postati instalater solarnih elektrana

Razmišljate o nadogradnji vještina za rad na brzorastućem tržištu obnovljive energije? Istražite prilike za usavršavanje ili prekvalifikaciju kroz besplatno informativno predavanje “Solarne elektrane: znanjem do posla u energetskoj tranziciji” o zanimanju instalatera solarnih elektrana u srijedu, 1. ožujka, od 18 do 19.30 sati u zgradi Udruženja obrtnika Pula.

Predavanje u organizaciji Istarske županije – Regione Istriana, IRENA-e – Istarske Regionalne Energetske Agencije i Zelene energetske zadruge (ZEZ) i namijenjeno je osobama elektrotehničkog zvanja, ali i drugim građanima s područja Istarske županije koji su zainteresirani profesionalno se razvijati u području obnovljive, solarne energije.

Potreba za energetskom sigurnosti i većom otpornosti na društvene krize, poput energetske krize, ali i klimatske krize, u Europskoj uniji pokreće sve veći interes i ulaganja u obnovljive izvore energije. Time veliku priliku dobiva sve ekonomičnija i dostupnija solarna energija, koja u Hrvatskoj ima značajan potencijal.

Predavanje će održati stručni tim Zelene energetske zadruge, a bit će prilika za upoznati zanimanje instalatera solarnih elektrana iz svakog kuta. Saznajte kako funkcioniraju solarne elektrane za obiteljske kuće i kako izgleda tehničko-administrativni proces realizacije solarnih elektrana. Otkrijte trenutne zakonske uvjete za realizaciju solarnih elektrana u Hrvatskoj, ali i očekivanja i potrebe za podrškom potencijalnim korisnicima solarnih elektrana. Upoznajte ključne dionike na tržištu solarne energije u Hrvatskoj te aktualne prilike za usavršavanje, certificiranje i podršku u obavljanju posla instalatera solarnih elektrana. Posebni gosti predavači iz HEP Proizvodnje će dodatno predstaviti temu korištenja solarnih elektrana za proizvodnju zelenog vodika.

Program je razvijen u suradnji s brojnim partnerima, uključujući instalatere i projektante solarnih elektrana, kako bi se pružilo sveobuhvatno znanje o energetskoj tranziciji kroz solar te osiguralo znanje za savjetovanje građana koji planiraju svoju investiciju.

Ovaj događaj se održava u sklopu projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” koji se bavi povećanjem kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj. Osim predavanja za širu javnost u Puli 1. ožujka, u sklopu projekta i uz podršku Google.org, istog dana će se u Srednjoj školi Mate Blažine Labin održati predavanje o zanimanju instalatera solarnih elektrana za srednjoškolce s područja Istarske županije.

Projekt “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa “Energija i klimatske promjene” u iznosu 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava.

Prijavi se za sudjelovanje: https://forms.gle/zmLa8ufzBLDD2VuH7

Galerija fotografija