Održan trening o energetskoj efikasnosti u povijesnim objektima

Održan trening o energetskoj efikasnosti u povijesnim objektima

IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjelovala je na petodnevnom treningu čiji je cilj bio obučiti djelatnike za korištenje didaktičkog alata koji će poslužiti za edukaciju ciljnih skupina o energetskoj efikasnosti u zgradama zaštićene kulturne baštine. Trening je održan u Rimu, u organizaciji Sveučilišta "La Sapienza" Odjela za planiranje, dizajn, tehnologiju i arhitekturu. Ovaj edukacijski alat  Sveučilište "La Sapienza" je razvilo u suradnji s partnerima IRENA-om, MIEMA-om iz Malte, Patronato de la Alhambra y Generallife iz Španjolske i Sveučilištem Algarve iz Portugala.

Partneri su u Rimu prisustvovali na konferenciji "Energetska efikasnost u povijesnim zgradama" koju je Sveučilište "La Sapienza" organiziralo za arhitekte i studente arhitekture. Valter Poropat, direktor IRENA-e je na konferenciji iznio kako se sve veća važnost ovoj temi pridodaje i u Hrvatskoj, što je i jedan od razloga zbog čega je IRENA okupila partnerstvo i pokrenula suradnju među partnerima na tu temu.   

Partneri ovu suradnju realiziraju putem EU projekta EH-CMap: Advanced Training on Energy Efficiency in Historc Heritage, 100% financiranog putem programa ERASMUS + od strane EU.

Više informacija o samom projektu dostupno je na http://www.eh-cmap.eu

Galerija fotografija