Konferencija o energetskoj učinkovitosti u zgradama kulturne baštine

Konferencija o energetskoj učinkovitosti u zgradama kulturne baštine

IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija Vas poziva da prisustvujete Konferenciji o energetskoj učinkovitosti u zgradama kulturne baštine , koja će se održati u četvrtak, 30. lipnja 2016. u Gradskoj knjižnici Labin, na adresi Rudarska 1 u Labinu, s početkom u 10:30.


U uvodnom dijelu programa Lorella Limoncin Toth, pročelnica Konzervatorskog odjela u Puli za područje Istarske županije izložiti će problematiku energetske obnove zaštite objekata kulturne baštine. Josipa Bilić iz Ustanove centra za istraživanje materijala Istarske županije METRIS održati će prezentaciju o analizama na kulturnim dobrima. Tomislav Kurevija s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Zagreb će preko primjera iz prakse predstaviti potencijale korištenja obnovljivih izvora energije u objektima kulturne baštine. Forijan Ćelić, iz tvrtke Ideo plan uputiti će prisutne o mogućnostima financiranja energetske obnove objekata kulturne baštine. U nastavku programa Davor Mišković s Politehnike Pula održati će predavanje na temu potrebe za razvojem stručnih programa usmjerenih na energetsku učinkovitost, obnovljive izvore i ekologiju.

 
U drugom dijelu programa fokus će biti dan na rezultate EU projekta EH-Cmap, gdje će Maurizio Sibilla sa Sveučilišta u Rimu "La Sapienza"  predstaviti EH-Cmap mentalnu mapu za održavanje treninga energetske učinkovitosti u kulturnoj baštini. Flavio Camerata iz MIEMA-e osvrnuti će se na aktualno stanje zakonodavnih okvira energetske učinkovitosti u kulturnoj baštini u partnerskim zemljama, a predstavnici Patronato de la Alhambra Generalife predstaviti će primjere dobre prakse energetske obnove objekata kulturne baštine u zemljama sudionicama EH-Cmap projekta.

Konferencija je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna zbog  bolje organizacije te ograničenog broja sudionika. Molimo Vas da prijavu izvršite ispunjavanjem prijavnog obrasca ili pozivom na telefon 052/351-552 najkasnije do petka, 24. lipnja 2016.

Ovdje preuzmite program konferencije, a za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite putem e-maila na doris.percan@irena-istra.hr.